Студенти – творчі молоді люди

Практичне заняття на тему “Організаційні форми виховної роботи” з навчальної дисципліни “Педагогіка” для студентів 2 курсу спеціальності 014 Середня освіта (українська мова і література) пройшло творчо та цікаво. Кожен студент представив свої підготовлені завдання: сценарій дитячої інтелектуальної гри або ж виховного заходу для учнів.
Найрізноманітніші теми, цікаві завдання, перегляд фільмів та відеороликів, навіть ознайомлення з піснями української співачки – усе це створило приємну та захопливу атмосферу на парі.
Зеленко Надія та Григорчук Аліна поринули у своє середовище та створили сценарії виховних заходів, пов’язаних з історією.
“Найголовніше завдання як для педагога, так і батьків – це змалечку прищеплювати любов до Батьківщини, пропагувати національно-патріотичні ідеї, пояснити насамперед, хто такі українці і крізь що ми пройшли… Діти – це майбутнє країни, все залежатиме від них, бо що ж чекатиме на народ, у якого буде відсутня інформація про події минулого…?!”,– ділиться думками Зеленко Надія.
Студентка Григорчук Аліна підготувала сценарій виховного заходу  «Сторінками історії» для учнів 9 класів.
“Метою цього заходу є залучення учнів до вивчення історії України, розширення знань про історичні постаті, виховання в учнів почуття патріотизму, гордості за свою країну, розвиток навичок роботи у групі та  засвоєння нового для себе”, – зазначає Аліна.
Викладачі повинні дати можливість зрозуміти, що ми всі різні, неповторні, відчути себе як особистість серед інших. Учити встановлювати стосунки на доброзичливій, толерантній основі – саме так звучить мета заходу Мар’яни Записяк. Разом з нею студенти міркували над толерантністю в сучасному світі.
Не забули  й про учнів початкової школи.
Зокрема, Кобилянська Марта створила гру для першачків, яка містить у собі як і творчі, так і логічні завдання, а Горішна Іванна вирішила ознайомити діток з символами нашої держави. Таким чином можна сприяти формуванню національної свідомості в учнів, виховувати в них почуття патріотизму, а також розвинути їхню творчість та кмітливість.
Свищук Ірина підготувала сценарій літературно-музичного заходу “Квітка Цісик – душа української пісні”.
Мета і завдання цього заходу – знайомство із життям і творчістю співачки з української діаспори Квітки Цісик; популяризація української пісні; виховання патріотичності та любові до рідного народу і культури.
Під час обговорення творчості Квітки Цісик було продемостровано деякі україські пісні у її виконанні та епізод з фільму “You Light Up My Life” (“Ти освітлюєш моє життя”), у якому звучить голос Квітки.
Отож, студенти дізнались про Квітославу Цісик, більше відому як Квітка Цісик, американку українського походження і українку душею. Також почули її прекрасний голос і відчули її любов до української пісні.
Марта Кобилянська зробила такі висновки, що на парах у нас ніколи не сумно, а студенти – креативні молоді люди.