Звітна наукова веб-конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2020 рік СЕКЦІЯ КОЛОМИЙСЬКОГО НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ

На пленарному засіданні Коломийського навчально-наукового інституту з доповіддю «Дослідження нових джерел до історії діяльності товариства “Український Народний Дім” у Коломиї (І пол. ХХ ст.)» виступив директор, кандидат історичних наук, доцент Ю.В. ПЛЕКАН.
«Серед архівних документів, знайдених у Соборі святого Архистратига Михаїла, маємо зшиток протоколів чинностей (засідань) Управи Товариства «Український Народний Дім в Коломиї» з вересня 1928 року по жовтень 1937 р. З рішень та звернень до Управи ми дізнаємося, що у переважній більшості клопотали про дозвіл орендувати за певну плату чи навпаки безоплатно зали Товариства для проведення різного роду заходів, концертів, зборів, виступів, вечірок, імпрез, театральних вистав. Серед таких українських освітніх, релігійних, господарських товариств чи партійних осередків зустрічаємо: «Покутський Союз», «Філія товариства «Просвіта» в Коломиї», «Філія «Сільський господар», «Товариство Жіночий базар», «Читальня імені Шашкевича, « Повітове товариство охорони дітей і опіки над молоддю, «Філія музичного товариства ім. Лисенка в Коломиї», «Окружний союз кооператив» та ще десяток інших. Окрему тему становить листування та рішення Управи про прийняття на навчання до «Ремісничої бурси», яка діяла при Товаристві, а також заяви-прохання по надання довготермінових, інколи безвідсоткових позик від Управи Народного Дому у Коломиї», – поділився дослідженням Юрій Плекан.
ПІДСЕКЦІЯ ФІЛОЛОГІЇ ТА ІСТОРІЇ (ауд. 303, Коломийський ННІ)
КЕРІВНИК – доктор філологічних наук, доцент М.М. ВАСИЛЬЧУК. СЕКРЕТАР – кандидат філологічних наук, викладач Г.М. ВОЛОЩУК.
1. Художнє відображення Гуцульщини у романі Карла-Еміля Францоза “Боротьба за право” (1882). Кандидат філологічних наук, доцент М.М. ВАСИЛЬЧУК.
2. Дослідження нових джерел до історії діяльності товариства “Український Народний Дім” у Коломиї (І пол. ХХ ст.). Кандидат історичних наук, доцент Ю.В. ПЛЕКАН.
3. Використання онлайн-ресурсів для ефективного вивчення дисципліни “Сучасна українська мова” в закладах вищої освіти. Кандидат філологічних наук, викладач О.В. РУСАКОВА.
4. Психологічний автопортрет Уляни Кравченко в учительських мемуарах. Кандидат філологічних наук, викладач Г.М. ВОЛОЩУК.
5. Роль Тараса Шевченка у формуванні державницьких засад українців. Кандидат історичних наук, доцент М.В. МАРЧУК.
6. Профорієнтаційна робота на педагогічних спеціальностях при вивченні філологічних дисциплін: навчально-методична та морально-етична компоненти. Кандидат філологічних наук, доцент М.П. КОВАЛЬЧУК.
ПІДСЕКЦІЯ ПЕДАГОГІКИ І ПСИХОЛОГІЇ
(ауд. 401, Коломийський ННІ)
КЕРІВНИК – кандидат педагогічних наук, доцент О.І. ПОЯСИК.
СЕКРЕТАР – старший викладач М.В. ЧЕПІЛЬ.
1. Передумови формування корпоративної культури майбутніх педагогів. Доктор педагогічних наук, професор В.В. ЛАППО.
2. Формування медіаграмотності майбутніх вчителів початкових класів. Кандидат педагогічних наук, доцент О.І. ПОЯСИК.
3. Рівень успішної професійної діяльності як чинник формування кар’єри особистості. Кандидат психологічних наук Г.Ю. МИКИТЮК.
4. Інтерактивні методи навчання при вивченні дисциплін біологічного циклу у закладах вищої освіти. Кандидат біологічних наук, доцент О.В. СЛИПАНЮК.
5. “Streetworkout” як засіб формування навичок здорового способу життя. Старший викладач М.В. ЧЕПІЛЬ.