Ми пишаємося своїми випускниками!

Сьогоднішня історія про молоду дівчину, спортсменку, чемпіонку України з вільної боротьби Марію Ільчишин.
Marichka Ilchyshyn
Народилася Марія 3 вересня 1996 року в с. Рунгури. Росла допитливою, активною дівчинкою, батьки намагалися всебічно розвивати доньку. Завдяки батьку – тренеру-викладачу з вільної боротьби Василю Ільчишину, з дитинства цікавилася спортом, а улюбленим видом стала вільна боротьба.
В дитинстві старший брат Марії займався боротьбою, з татом-тренером часто їздили на тренування та змагання і брали маленьку Марічку з собою. Їй дуже подобався борцівський зал, там вона бігала, стрибала, гралася. Звідти все і почалося. Знаковим став 2007 рік, коли дівчина почала займатися вільною боротьбою кожного дня. Щоденні тренування, наполеглива праця принесли свої плоди. Сьогодні Марія Майстер спорту України, неодноразова чемпіонка України, Кубку України, багаторазова призерка Чемпіонатів України, багаторазова чемпіонка та призерка Всеукраїнських турнірів, учасниця Чемпіонатів Європи та Світу.
Також чотири роки навчалася у Коломийському навчально-науковому інституті, а з 2018 по 2019 р. – у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (магістратура) на факультеті Фізична культура і спорт.
Дівчина завжди вимоглива до себе, ставить високі цілі і впевнено їх досягає. Наступною метою є виграти Чемпіонат України і поїхати на Чемпіонат Європи.
Марія Ільчишин – чудовий приклад для наслідування, гордість сім’ї, нашої громади та України. Вона щоденно долає стереотипи, що вільна боротьба не для дівчат. А закінчивши спортивну кар’єру хоче стати тренером з вільної боротьби. І ми віримо в її успіх, віримо в те, що в майбутньому Марія, як і її батько, виховає ще не одне покоління борців та борчинь.