Вітаємо студентів напряму підготовки «Фізичне виховання» з успішним захистом літньої виробничої педагогічної практики

Впродовж червня студенти третього курсу напряму підготовки «Фізичне виховання» проходили літню виробничу педагогічну практику в дитячих оздоровчих закладах. Практика  відбувалась на базі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи у місті Коломия; дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Коломийської РОВФСТ «Колос» АПК України; оздоровчого табору «Прикарпатські зорі»; пришкільному таборі при Коломийській гімназії імені Михайла Грушевського та інших пришкільних таборах загальноосвітніх закладів Івано-Франківської області.

Під час проходження практики студенти закріпили набуті знання з теорії і методики виховання, приймали участь у плануванні роботи табору, виконували обов’язки тренера вихователя та інструктора з фізичного виховання. Студенти-практиканти отримали можливість самостійно організовувати і проводити виховні заходи спортивно-оздоровчого та національно-патріотичного спрямування.

По завершенні практики студентами представлено звітну документацію, у якій відображено провідні етапи педагогічної діяльності, планування роботи табору, педагогічні щоденники, сценарії виховних заходів, результати психолого-педагогічних досліджень, спортивні  та творчі здобутки своїх вихованців.

Захист матеріалів практики відбувся на засіданні кафедри педагогіки і психології Коломийського навчально-наукового інституту 26 червня 2018 року за участі провідних спеціалістів з педагогіки.

Окрім звітної документації студенти демонстрували фото і відео презентації, розповідали про різновиди організаційної, виховної і спортивно-масової роботи таборів, до якої мали нагоду прилучитись в якості вихователів-тренерів та інструкторів; розкривали особливості функціонування цілорічних та літніх таборів при ДЮСШ; висвітлювали специфіку спортивних заходів національно-патріотичного спрямування.